Acasă Politic Dragnea, furios pe Iohannis

Dragnea, furios pe Iohannis

DISTRIBUIȚI
foto:aktual.ro

 146034 – 27042018 –  Nu cred ca este corect si noi vom actiona in consecinta. Nu putem sa continuam asa, sa vedem ca nu se intampla nimic si toti sa fim niste pioni pe o strategie de campanie electorala a presedintelui Romaniei. Asa ceva nu putem accepta”, a declarat Dragnea, joi seara, la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, la Bacau, ca exista o tendinta accentuata in randul PSD de a arunca vina pentru inflatie si pentru cresterea dobanzilor in curtea BNR si ca trebuie sa inteleaga toata lumea, inclusiv PSD, Guvernul si presedintele Camerei Deputatilor, ca cea mai importanta calitate a BNR este independenta din punct de vedere politic, fiind o conditie esentiala de membru UE.

”Daca observam declaratiile facute si de membri ai Guvernului, si de nemembri ai Guvernului la televizor, atunci putem sa constatam ca exista o tendinta accentuata in randul PSD de a arunca vina pentru inflatie si pentru cresterea dobanzilor in curtea BNR. Exista, in acelasi timp, o incercare la BNR de a explica masurile pe care le-au luat ei”, a declarat presedintele Iohannis.

El a mai spus ca trebuie sa inteleaga toata lumea, inclusiv PSD, Guvernul, presedintele Camerei Deputatilor, ca cea mai importanta calitate a BNR este independenta din punct de vedere politic, fiind o conditie esentiala de membru UE.

”(…) Eu cred ca trebuie sa inteleaga toata lumea, inclusiv Guvernul, PSD, presedintele Camerei si asa mai departe, ca cea mai mare calitate a BNR este independenta. Si asta nu fiindca eu vreau asa sau ca este scris intr-o lege, ca mai nou legile se schimba dupa bunul plac al PSD. Nu, este conditie esentiala de membru in Uniunea Europeana. BNR trebuie sa fie independenta. BNR nu trebuie sa faca politica guvernamentala, dar, pe de alta parte, este evident ca trebuie sa vorbeasca impreuna si trebuie sa incerce, in masura independentei fiecaruia, sa isi armonizeze politicile in interesul Romaniei”, a afirmat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.