Acasă Politic Inițiativă legislativă pentru stimularea mobilității forței de muncă

Inițiativă legislativă pentru stimularea mobilității forței de muncă

DISTRIBUIȚI

145622 – 03042018 – Slaba mobilitate a forței de muncă stă la baza faptului că, în unele regiuni, antreprenorii nu reușesc să găsească forță de muncă. Asta deși în România sunt regiuni în care rata șomajului este alcătuită din două cifre.

Legislația românească are prevederi care să stimuleze mobilitatea forței de muncă, însă anumite criterii sunt restrictive și neadaptate la cerințele pieții muncii.

Deputat USR Mihai Botez propune, printr-o inițiativă legislativă, un nou tip de primă – prima de instalare parțială, pentru persoanele care inițial se încadrează pe contracte cu durată mai scurtă de 12 luni, dar care prin prelungiri ulterioare ale contractului de muncă sau prin încheierea unui alt contract, cumulează o perioadă de cel puțin 12 luni de încadrare în muncă.

Sunt convins că această inițiativă va veni în special în sprijinul persoanelor din mediul rural, acestea fiind mai predispuse spre nevoia de a căuta un loc de muncă în afara ariei unde locuiesc. Inițiativa dorește să rezolve și deficitul de forță muncă clamat de antreprenori, contribuind astfel la stimularea economiei interne. În același timp, măsura are potențialul să limiteze dorința celor care doresc să migreze, permițându-le astfel să fie mai aproape de familiile lor”, explică parlamentarul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.