Acasă Externe Întâlnire istorică în Peninsula Coreeană

Întâlnire istorică în Peninsula Coreeană

DISTRIBUIȚI

146049 – 27042018 – Întâlnire istorică în Peninsula Coreeană, menită să aducă pacea în zonă. Liderul de la Phenian, Kim Jong Un  a traversat linia de demarcație dintre cele două Corei pentru a se întâlni cu liderul democratic Moon Jae In.   

Kim Jong-un a devenit astfel primul lider nord-coreean care a traversat frontiera dintre cele două Corei după războiul încheiat în urmă cu 65 de ani

Este prima întâlnire din ultimii 10 ani și este pentru prima dată când un astfel de eveniment are loc în Coreea de Sud, cele precedente desfășurându-se la Phenian.

Liderul regimului de la Phenian și președintele Coreei de Sud s-au întâlnit la Panmunjom, în zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei.

Kim Jong-un a fost primul care a făcut un gest simbolic prin traversarea frontierei. Apoi l-a luat de mână pe omologul său Moon Jae In pentru a păși simbolic și acesta în Coreea de Nord.

După ceremonie, cei doi oficiali s-au aşezat la o masă ovală din Casa Păcii şi au rostit primele alocuţiuni televizate în direct.

O nouă istorie începe acum și intrăm într-o eră a păcii”, a scris Kim Jong-un în cartea de onoare a oaspeților.

Președintele Coreei de Sud și-a exprimat speranța că ”în penisnula coreeană s-ar putea să fi venit primăvara”. La rândul său, Kim Jong-un a vorbit despre „recuperarea timpului pierdut”. ”Voi purta discuţii bune cu preşedintele Moon, cu o atitudine deschisă, sinceră şi cinstită şi voi obţine un rezultat bun„, a mai spus acesta.

Anterior, Coreea de Sud a declarat că acest summit va aborda teme precum „denuclearizarea Peninsulei Coreene, stabilirea păcii permanente și dezvoltarea relațiilor inter-coreene”. Iar Phenianul anunțase că discuțiile vor viza îmbunătățirea relațiilor intercoreene realizarea păcii, prosperității și reunificării Peninsulei.

Mai exact, cei doi oficiali au început discuțiile formale care ar putea duce la adoptarea unui tratat de pace a războiului coreean din 1950-1953, în urma căruia s-a semnat doar un armistițiu.

Sursa: RFI.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.