Acasă Anchete Interne Jandarmeria Română – „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne”

Jandarmeria Română – „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne”

DISTRIBUIȚI

145624 – 03042018 – Astăzi, 3 aprilie a.c., cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, în prezența prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, și a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, în Parcul Carol a avut loc ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al IGJR, care împlinește 168 de ani de la înființare. Prin ordin al ministrului Carmen Dan, Jandarmeriei Române i s-a conferit „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne” pentru serviciile și misiunile încredințate care au contribuit la ridicarea prestigiului M.A.I..

În ciuda provocărilor mai vechi sau mai recente, Jandarmeria rămâne o componentă importantă a Ministerului Afacerilor Interne, o instituție pe care ne putem baza în situații dintre cele mai dificile. Iar această încredere este consolidată de faptul că în Jandarmeria Română sunt angajați profesioniști, militari în slujba apărării democrației și a statului de drept, oameni care de fiecare dată, și-au făcut datoria față de români și față de țară”, a subliniat ministrul Carmen Dan.

Ministrul afacerilor interne și-a exprimat recunoștința față de jandarmi – bărbați și femei în uniformă, care pe lângă gestionarea cu tact și inteligență a misiunilor sensibile din zona ordinii publice, intervin, alături de pompieri și autorități locale, pentru protejarea oamenilor și salvarea comunităților afectate de zăpezi și alunecări de teren, precum și pentru consolidarea digurilor și îndepărtarea riscului de inundații.

Referindu-se la misiunile internaționale, ministrul afacerilor interne a subliniat faptul că, în ultimii ani, efectivele de jandarmi au fost prezente în teatre de luptă sau zone de conflict, reprezentând cu cinste Ministerul Afacerilor Interne și România.

La ceremonia din Parcul Carol au mai participat secretarii de stat în MAI colonel  Gheorghe Nucu Marin și dr. Raed Arafat, șefii inspectoratelor generale,  precum și reprezentanți ai instituțiilor cu care colaborează Jandarmeria Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.