Acasă Politic ”Liber la distrugerea istoriei”

”Liber la distrugerea istoriei”

Gigel Știrbu: Abrogarea infracțiunilor referitoare la intervenția asupra monumentelor istorice va servi unor interese imobiliare ascunse

DISTRIBUIȚI
gigel_stirbu

145625 – 03042018 – Președintele Comisiei parlamentare pentru Cultură, deputatul Gigel Știrbu, trage un semnal de alarmă în legătură cu eliminarea, în anul Centenarului, din legislație, a infracțiunii referitoare la intervenția fără autorizație de construire sau de desființare asupra monumentelor istorice, pedepsită acum cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Adică se pot face orice lucrări, așa-zise consolidări,  indiferent de valoarea lor, pentru toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege – monumente, ansambluri, situri”, explică deputatul.

Știrbu spune că eliminarea, sub pretextul decongestionării activității instanţelor de judecată, a respectivelor prevederi legale (abrogarea literei a) a articolului 24 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii) reprezintă ”undă verde pentru distrugerea clădirilor istorice și pentru folosirea ulterioară a terenurilor  în a deservi unor interese imobiliare ascunse”.

”Fac un apel la toți oamenii din domeniul cultural și cel al patrimoniului național pentru a lua atitudine față de aceste intenții criminale ale PSD. Practic, propunerea PSD dă liber la distrugerea istoriei noastre. Intervenția fără autorizație asupra monumentelor istorice NU va mai constitui infracțiune!”, insistă parlmentarul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.