Acasă Politic Liberalii vor centre educative pentru minori în toate regiunile

Liberalii vor centre educative pentru minori în toate regiunile

DISTRIBUIȚI

 145713 – 10042018 – PNL propune înfinţarea unui centru educativ pentru minori şi a unui centru de detenţie pentru minori în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale ţării, cheltueilie urmând să fie suportate atât din bugetul de stat, cât şi din bugetele consiliilor locale. ”Centrele educative şi centrele de detenţie sunt instituţii specializate în recuperarea socială a persoanelor internate, care se înfiinţează prin hotărâre a Guvernului, în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României, după cum urmează: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru şi Bucureşti Ilfov”, potrivit proiectului de lege iniţiat de deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu şi susţinut de mai mulţi liberali, care propune modificarea Legii nr. 245/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de liberatte dispuse de organel judiciare în cursul procesului penal

Centrele ar urma să funcţioneze în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Iniţiativa mai prevede că mijloacele financiare necesare funcţionării, dotării şi investiţiilor din cetrele educative şi din centrele de detenţie sunt asigurate de la bugetul de stat în proporţie de 50%, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor. De asemenea, în proporţie de 50%, fondurile vor proveni din bugetul consiliilor judeţene din regiunea respectivă, proporţional cu numărul de locuitori din fiecare judeţ.

De asemenea, mijloacele necesare funcţionării, dotării şi investiţiilor din centrele educative şi din centrele de detenţie pot fi asiguate din venituri proprii, precum şi din donaţii şi sponsorizări.

În România există doar două centre de detenţie: Brăila-Tichileşti şi Craiova, respectiv două centre educative: Buziaş şi Târgu Ocna.

Proiectul de lege a fost depus la Senat, Camera Deputaţilor urmând să aibă ultimul cuvânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.