Acasă Politic Mara Mareș: Pilonul II de pensii va fi sacrificat pentru că altfel...

Mara Mareș: Pilonul II de pensii va fi sacrificat pentru că altfel nu pot fi acoperite promsiunile electorale

DISTRIBUIȚI
foto:newsbv.ro

145761 – 12042018 – Reducerea contribuţiei pentru pensiile private obligatorii de la 5,1% la 3,75% din salariile brute este doar un pas pentru desființarea Pilonului II de pensii, atrage atenția deputatul Liberal Mara Mareș. Aceasta susține că, neavând acoperire financiar pentru realizarea promisiunilor electorale, liderul PSD, Liviu Dragnea, va sacrifica Pilonul II, un fond personal de acumulare al contribuabililor, care a fost transformat în ”Fondul Personal de Îmbogățire al lui Liviu Dragnea, al PSD”.

Mareș mai spune că atunci când va ieși la pensie, tinerii din ziua de azi vor fi ”tot o generație de sacrificiu” pentru că, dacă va fi menținut principiul solidarității în detrimentul contributivității, bugetul asigurărilor sociale de stat va fi în stare de colaps.

”Obiectivul pe termen lung al PSD este acela de a-i transforma pe cei din tânăra generație în masă de manevră, dependenți de populismele și măsurile iresponsabile ale partidului-stat, așa cum se întâmplă și la ora actuală cu o parte din electoratul acestui partid”, mai susține liberala care cere tinerilor ”să nu se lasă păcăliți de ingineriile fiscale disperate ale lui Liviu Dragnea de a cârpi bugetul de stat” și ”să protesteze prin toate mijloacele pe care le au la îndemână împotriva intențiilor PSD privind desființarea Pilonului II de pensii”.

Scopul Pilonului II de pensii (pensia privată obligatorie) este al acumulării unei pensii private, care să completeze pensia acordată de sistemul public. Spre deosebite de Pilonul I de pensii, administrat de stat, Pilonul II este administrat de companii private, așadar pensiile din Pilonul II sunt nominale și reprezintă proprietatea participantului.

Persoanele născute după 1990 care au un contract de muncă participă la Pilonul II, acesta fiind obligatoriu pentru persoanele până la 35 de ani și opțional pentru persoanele între 35 și 45 de ani.

Conform legii, contribuția la Pilonul II trebuia să fi ajuns la 6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.