Acasă Politic Ministrul Toader a pregătit draftul și speră

Ministrul Toader a pregătit draftul și speră

Premierul nu a văzut forma finală, dar e de acord

DISTRIBUIȚI

145860 – 18042018 –Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că „speră” ca premierul Viorica Dăncilă să fie de acord cu sesizarea Curții Constituționale în legătură cu refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a revoca pe şefa DNA.Am vorbit cu doamna premier chiar ieri. I-am prezentat (…) principalele elemente pe care le poate prinde în sesizarea CCR. A rămas că zilele acestea finalizez sesizarea ca să valorific şi documentul politic de la preşedinte. Luni mă voi întâlni cu doamna premier. Sigur că ne vedem azi la Guvern. Luni este şi vizita ministrul Justiţiei din Croaţia, dar voi găsi un moment în care mă voi întâlni cu doamna premier. Îi voi prezenta sesizarea în amănunt, sper ca dânsa să fie de acord să şi-o însuşească şi tot luni sesizăm CCR„, a afirmat ministrul Justiției, citat de Agerpres.

El a adăugat că draftul sesizării este făcut, dar trebuie să fie completat şi cu argumentele pe care le-a adus preşedintele în documentul de respingere a solicitării de revocare: „(…) Noi am spus că vom ataca la Curte, asta vom face. Curtea va decide şi vom proceda ca atare„, a mai spus Tudorel Toader.

Întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă este de acord cu sesizarea, Tudorel Toader a răspuns: “Da. Nu a văzut forma finală, dar din ce i-am prezentat până acum ieri mi-a spus că este de acord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.