Acasă Economie ”Modele Europene: opţiuni pentru finanţarea sănătăţii şi medicamentelor inovatoare în România”

”Modele Europene: opţiuni pentru finanţarea sănătăţii şi medicamentelor inovatoare în România”

DISTRIBUIȚI
foto:capital.ro

 146036 – 27042018 –  Comisia pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor și Comisia pentru sănătate publică a Senatului României, în colaborare cu Local American Working Group (LAWG) şi The Economist Intelligence Unit Healthcare, au desfăşurat o dezbatere tehnică privind ”Finanţarea sistemului de sănătate din România”, la Palatul Parlamentului.

În cadrul acestei dezbateri a fost prezentat Raportul ”Modele Europene: opţiuni pentru finanţarea sănătăţii şi medicamentelor inovatoare în România”. Raportul prezintă accesul la asistenţa medicală şi medicamente în 12 ţări europene.

România a îmbunătăţit accesul la tratamente, în special pentru cele inovatoare, prin introducerea în decontare în anul 2017 a unui număr de 27 de noi molecule. Accesul la medicamentele inovatoare poate fi îmbunătăţit prin identificarea barierelor financiare, administrative legate de acces şi propunerile de soluţii care să poată fi implementate în funcţiile de condiţiile socio – economice ale României.

La întâlnirea tehnică au participat Răzvan Vulcănescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Alexandru Velicu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, conf. univ. dr. Bogdan Dumitrescu, şef serviciu Consiliul Fiscal, Ana Maria Enache, şef serviciu Direcţia de Programare Bugetară din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, prof. univ. dr. Ion Anghel, Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti precum şi experţi tehnici în politici de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.