Acasă Politic Monica Macovei despre modificările Codurilor: ”Își fac legi ca să scape de...

Monica Macovei despre modificările Codurilor: ”Își fac legi ca să scape de justiție”

Aceasta atrage atenția asupra unor propuneri de modificări ale Codurilor: Sunt mai rele decât cele din decembrie 2017

DISTRIBUIȚI

145884 – 19042018 – Comisia ”Iordache-Altă întrebare” se pregătește să stingă lumina pentru justiția din România. Modificările PSD&ALDE la Codurile penale sunt croite pe măsura lui Dragnea&Tăriceanu și a politicienilor cu dosare penale, arată europarlamentarul Monica Macovei.Potrivit acesteia, noile modificări ale Codului penal și Codului de procedură penală sunt ”mult mai rele decât variantele din decembrie 2017”, pentru că ”cei care au scris amendamentele au stat în față cu acuzațiile care i se aduc liderului PSD în dosarele penale”.

Monica Macovei atrage atenția în special asupra itroducerii unei noi căi de atac la o hotărâre judecătorească definitivă în cazul unei motivări incompet semnate, rescrierea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, eliminarea infracțiunilor de neglijență în serviciu și mărturie mincinoasă, interzicerea folosirii informațiilor obținute dacă nu au legătură cu infracţiunea pentru care se efectuează urmărirea penală și pentru care a fost autorizată o percheziție, precum și distrugerea interceptărilor și înregistrărilor referitoare la eventuale alte infracțiuni ar care nu privesc fapta cercetată.

Propunerile PSD&ALDE mai stabilesc că, în ceea ce privește confiscarea extinsă, nu vor mai putea fi confiscate bunurile dobândite înainte de 2012, iar pentru a se putea confisca chiar și așa „decizia instanţei trebuie să se bazeze pe probe certe, dincolo de orice îndoială, din care să rezulte implicarea persoanei condamnate în activităţile infracţionale producătoare de bunuri şi bani”. Confiscarea de la terți se va putea face doar dacă persoana respectivă știa că scopul transferului de bunuri sau bani era evitarea confiscării. Toate aceste propuneri sunt contrare Directivei europene privind punerea sub sechestru și confiscarea extinsă, pe care România era obligată să o transpună încă din 2016”, mai atrage atenția Macovei.

Pe scurt: își fac legi ca să scape de justiție, își apără averile de confiscare și nu vor putea fi anchetați nici pentru asta. Tot ce mai au de făcut PSD&ALDE este să numească noile coduri penale cât mai aproape de adevăr: Codurile infractorilor Dragnea&Comp”, declară eurodeputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.