Acasă Social Educatie O altfel de lecție de istorie pentru elevi din București și Chișinău

O altfel de lecție de istorie pentru elevi din București și Chișinău

DISTRIBUIȚI

 145700 – 10042018 – Memoria și istoria Holocaustului trebuie cunoscute, trebuie învățate și niciodată uitate. De evrei și de cei care nu sunt evrei, deopotrivă. 45 de elevi din București și Chișinău, alături de profesorii lor, au pornit pe urmele Holocaustului, în Polonia. Este o lecţie de istorie inedită, în zilele comemorării Holocaustului.

Copiii își vor purta pașii prin fostele lagăre de muncă și de exterminare de la Treblinka, Majdanek, Auschwitz și prin fostele cartiere și ghetouri evreiești ale Varșoviei și Cracoviei. Cândva, aici, milioane de evrei și-au pierdut viața.

Acum, aceste locuri, ”împărății ale morții”, sunt muzee, iar în ele copiii au acces la o lecție de istorie cu mare încărcătură emoțională. Traseul elevilor se va încheia cu ”Marșul celor vii”, un eveniment care se va desfășura la Auschwitz și la care sunt așteptați peste 20.000 de oameni din întreaga lume. Traseul de trei kilometri, dintre Auschwitz și Birkenau, va fi parcurs pe jos, în liniște. Anul acesta marșul a ajuns la ediția cu nr 30. Copiii se vor întâlni aici cu supraviețuitori ai Holocaustului sau cu rude ale acestora. La ”Marșul Internațional al Vieții”, România a fost reprezentată prima dată de o delegație, în anul 2012, informează Stiri.tvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.