Acasă Social ONG-urile continuă Proiectul ”Contract România”

ONG-urile continuă Proiectul ”Contract România”

27 de organizații civice și politice se întâlnesc la Sibiu. Statul de drept, justiția și alegerile din 2019-2020, printre priorități

DISTRIBUIȚI

145781 – 13042018  – Peste 120 de reprezentanți ai 23 dintre cele mai importante și cunoscute grupuri civice din țară, majoritatea născute în timpul protestelor care au urmat tragediei din Colectiv și adoptării OUG 13, se vor întâlni în weekendul 13-15 aprilie 2018 la Sibiu.

Sâmbătă, 14 aprilie, la eveniment vor participa și reprezentanți ai POL, PNL, USR și ai Platformei România 100.

Întâlnirea este organizată de mișcarea civică Inițiativa România, cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, și continuă proiectul Contract România, început în mai 2017, de a forma o rețea națională de grupuri civice deschisă tuturor comunităților organizate formal sau informal care susțin public și neechivoc libertățile și drepturile individuale, domnia legii, independența justiției și orientarea euroatlantică a României. Rețeaua civică națională Contract România este formată în acest moment din 20 de organizații membre, 3 organizații în procedură de aderare și 4 grupuri partenere.

Potrivit organizatorilor, scopul întâlnirii este de ”a da un semnal explicit al necesității unității tuturor organizațiilor civice care cred în și acționează neechivoc pentru libertate și democrație, drepturi și libertăți individuale, stat de drept și anticorupție, solidaritate și toleranță, respect și încredere, integritate și transparență”.

Reprezentanții societății civile mai spun că vor să pună bazele unui plan comun de acțiune în perspectiva următorului ciclu electoral inclusiv privind deschiderea competiției politice sau creșterea participării la vot.

De asemenea, reprezentanții ONG-urilor mai spun că urmăresc o conolidare a acțiunilor comune ”în fața unei puteri politice care amenință în mod direct statul de drept, independența justiției, orientarea euroatlantică a României și viitorul ei democratic și care a infestat discursul public prin manipulare, dezinformare, minciună și propagandă antioccidentală și antiliberală” și să dea un exemplu de unitate și responsabilitate în fața pericolului autocrației și al corupției instituționalizate pentru partidele de opoziție.

La întâlnire și-au anunat participarea:

  1.   #activ AG Pitești
  2.   Acțiunea Civică Galați
  3.   Aradul Civic
  4.   Brașovul Civic
  5.   Corupția Ucide
  6.   Curățăm Galațiul
  7.   EuroAleg 2.0.
  8.   Evident Deva
  9.   Geeks for Democracy
  10.  Inițiativa Craiova
  11.  Inițiativa România
  12.  Inițiativa Timișoara
  13.  Institutul pentru Politici Publice
  14.  Mureșul Civic
  15.  Oradea Civică
  16.  Rădăuțiul Civic
  17.  Reactiv Brașov
  18.  Rezist Alba Iulia
  19.  #Rezist Milano
  20. #Rezistența
  21.  Umbrela Anticorupție Cluj
  22.  Vă Vedem din Sibiu
  23.  VedemJust

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.