Acasă Cultura/Media Orchestra Română  de Tineret la Festivalul SuperCello, din Beijing

Orchestra Română  de Tineret la Festivalul SuperCello, din Beijing

Prima apariție după 40 de ani a unei orchestre românești la Beijing!

DISTRIBUIȚI

145875 – 19042018 Orchestra Română de Tineret va acompania unul dintre cele mai importante festivaluri mondiale dedicate violoncelului. Concertele vor avea loc în data de 28 și 30 mai în marea sală a Bibliotecii Naționale din Beijing, la pupitru aflându-se francezul Phillipe de Chalendar.Festivalul Internațional SuperCello din capitala Chinei a fost înființat în 2016 și este, după declarația marelui violoncelist chinez Chu Yibing, “Un eveniment unde de la micul dejun și până seara ești înconjurat de cele mai incitante experiențe muzicale!”.

Considerat un adevărat rock-show al muzicii dedicate violoncelului, festivalul colaborează cu cele mai importante academii de muzică din lume, invitând cei mai renumiți profesori și tineri violonceliști câștigători ale celor mai bine cotate concursuri internaționale.

În acest an, nume celebre din lumea interpreților la violoncel precum Marc Coppey, Raphaël Pidoux, Jérôme Pernoo, Anne Gastinel, Julius Berger, Frans Helmerson, Claudio Bohórguez, Wen-Sinn Yang, Martti Rousi sau Reinhard Latzko, vor susține concerte și sesiuni de masterclass.

Orchestra Română de Tineret, înființată în 2008 de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, este la ora actuală orchestra cu cea mai bogată activitate pe scenele internaționale. Are deja un impresionant portofoliu de repertorii prezentate în peste 150 de concerte, care acoperă  alături de muzica clasică și alte zone stilistice precum rock-pop, jazz sau muzica de film, strălucind pe marile scene ale Europei.

Programul interpretat de Orchestra Română de Tineret la SuperCello-Beijing 2018 cuprinde cele mai importante concerte și lucrări dedicate violoncelului din creația compozitorilor Richard Strauss, R.Schumann, D.Sostakovich, E. Lalo, A. Dvorak, C.Davidoff și E.Bloch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.