Acasă Politic PNL, deocamdată nu se gândește la o moțiune de cenzură

PNL, deocamdată nu se gândește la o moțiune de cenzură

DISTRIBUIȚI

146056 – 27042018 – Surse de la vârful PNL au declarat pentru G4Media.ro că liberalii nu au pregătită în acest moment o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Sursele citate nu exclud însă ca în actuala sesiune să depună o moţiune. Preşedintele Iohannis i-a cerut vineri premierului Viorica Dăncilă să demisioneze din funcţie, acuzând-o că “nu face faţă poziţiei” şi că “transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România”.

De notat că până în acest moment nici un lider PNL nu a vorbit de moţiune de cenzură, reacţiile oficiale fiind ecouri ale acuzelor aduse de preşedintele Iohannis. Din toate informaţiile din interiorul Opoziţiei, în acest moment o moţiune de cenzură nu ar avea nici o şansă să treacă.

Reamintim că preşedintele României nu are prerogativele de a demite premierul. Singurele posibilităţi prin care un premier îşi pierde funcţia sunt demisia sau demiterea printr-o moţiune de cenzură votată de Parlament. Singurele două guverne care au picat la moţiune de cenzură sunt Boc 1 (2009) şi MR Ungureanu (2012).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.