Acasă Anchete Interne Pompierii s-au pregătit. Și preoții au fost instruiți.

Pompierii s-au pregătit. Și preoții au fost instruiți.

RECOMANDĂRI PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ: - manifestarea prudenței cu lumânările şi candelele aprinse, în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau părului; - evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule; - menținerea liberă a căilor de evacuare din biserică și interzicerea accesului în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției; - parcarea mașinilor în vecinătatea lăcaşurilor de cult, fără să blocheze căile de acces destinate autospecialelor de pompieri.

DISTRIBUIȚI
foto: tribuna.ro

145681 – 05042018 Peste 4.600 de pompieri salvatori cu aproape 800 de autospeciale de stingere a incendiilor și 111 autospeciale de descarcerare vor fi la datorie de Paște. Urgenţele medicale și acordarea primului ajutor calificat vor fi asigurate prin intermediul celor peste 320 de echipaje SMURD, disponibile zilnicÎn intervalul 05 – 10 aprilie a.c., pe A2 și A4 mai multe echipaje ISU Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov vor fi dislocate pentru asigurarea intervenţiilor (inclusiv cele medicale de urgenţă).

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, pompierii militari au mers în recunoaștere și au controlat lăcașurile de cult unde se preconizează afluență mare de participanți, dar și spațiile de cazare din incinta ansamblurilor mănăstirești. AU fost verificate dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, respectiv de acces cu autospecialele de stingere, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și posibilitatea utilizării hidranţilor exteriori, în cazul unui incendiu.

Pe timpul acțiunilor preventive, preoții și personalul clerical au fost instruiți cum să coordoneze evacuarea enoriașilor și cum să folosească stingătoarelor de incendiu.

Controalele vor continua până sâmbătă, iar în Noaptea de Înviere echipaje de intervenție vor fi operaționalizate și dislocate la bisericile și mănăstirile unde este așteptat un număr mare de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.