Acasă Social Românii, mai mult cu norocul decât cu munca

Românii, mai mult cu norocul decât cu munca

DISTRIBUIȚI

 145949 – 24042018  – Doar unul din trei români este de acord că oportunitățile de a reuși în viață sunt mai echitabile comparativ cu 30 de ani în urmă. Media europeană a celor care gândesc acest lucru este de 46%, potrivit Eurobarometrului ”Echitatea, inegalitatea și mobilitatea intergenerațională”, prezentat la 23 aprilie.

O distanță chiar mai mare față de media UE se înregistrează în ceea ce privește românii și europenii care cred că există oportunități egale în societatea în care trăiesc: 58% din europeni sunt convinși de acest lucru, față de 38% din românii intervievați pentru acest studiu.

Dacă ne referim la categoria celor total de acord cu această afirmație, doar 6% din români se încadrează în această categorie, față de 16% media UE.

Românii cred că în viață este mai important să ai noroc, decât să muncești din greu

Ce este important pentru a reuși în viață (în viziunea românilor): sănătatea, educația, să ai noroc, să cunoști persoanele potrivite.

Ce este important pentru a reuși în viață (percepția medie în UE): sănătatea, educația, să muncești din greu, să cunoști persoanele potrivite.

În timp ce 28% din europeni consideră esențial să muncești mult pentru a avea succes în viață, numai 18% din români sunt de aceeași părere.

Pe locul trei, în opinia românilor este important norocul – 35% din români sunt total de acord cu această afirmație, în timp ce printre cetățenii UE media este de 21%.

Echitatea în justiție

Doar 39 % din europenii chestionați au încredere că justiția prevalează întotdeauna asupra nedreptății, în timp ce tot atâția nu sunt de acord cu această afirmație. În România, ponderea celor de aceeași părere este de 33%.

Procentul românilor foarte convinși de acest lucru este la jumătate din cel al europenilor – 4 față de 8. Sursa: Cursdeguvernare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.