Acasă Politic Se pregătește a treia sesiune a consultărilor interguvernamentale româno-israeliene

Se pregătește a treia sesiune a consultărilor interguvernamentale româno-israeliene

DISTRIBUIȚI

145718 – 11042018 – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut ieri o întrevedere cu ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Statul Israel, Tzipi Hotovely, aflată în vizită oficială în România. Cei doi demnitari au evocat legăturile tradiționale de prietenie dintre cele două țări și au evidențiat nivelul excelent al cooperării dintre România și Statul Israel, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte. În context, șeful diplomației române a apreciat dinamica deosebită a contactelor bilaterale, atât la nivel diplomatic, cât și la nivel sectorial, arătând că aprofundarea cooperării cu Israelul constituie o prioritate pentru Guvernul României.

În cadrul convorbirilor a fost pus accentul pe diversificarea cooperării economice și sectoriale, în perspectiva organizării celei de-a treia sesiuni a consultărilor interguvernamentale româno-israeliene. O atenție particulară a fost acordată problematicii combaterii anti-semitismului şi promovării educației pe această linie.

Agenda discuțiilor a cuprins şi aspecte ale cooperării în cadrul instituțiilor multilaterale, precum şi un schimb de opinii cu privire la problemele internaționale de interes major şi la evoluțiile regionale, mai ales perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, respectiv criza din Siria, Irak și regiunea Golfului, precum și perspectivele acordului nuclear cu Iranul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.