Acasă Externe Teodor Meleşcanu, la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre ale NATO

Teodor Meleşcanu, la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre ale NATO

DISTRIBUIȚI

146042 – 27042018 –  Ministrul Afacerilor Externe, Teodor-Viorel Meleşcanu, va participa, la 27 aprilie 2018, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de Externe ai NATO.

Reuniunea va reprezenta un reper important în pregătirea Summit-ului aliat din iulie 2018, fiind ultima la acest nivel înainte de reuniunea la vârf. Programul include patru întâlniri în format aliat.

Pe fond, miniştrii vor discuta despre situaţia de securitate la nivel euro-atlantic şi internaţional şi rolul NATO în actualul context. O atenţie specială va fi acordată eforturilor aliate de proiectare a stabilităţii în vecinătate. În perspectiva viitorului Summit, discuţiile vor viza, de asemenea, politica NATO a “uşilor deschise” şi evoluţiile din regiunea Balcanilor de Vest.

În cadrul unei sesiuni dedicate, va avea loc un schimb de opinii cu privire la situaţia politică şi de securitate din Afganistan şi din regiune. Vor fi discutate priorităţile NATO, ca parte a eforturilor internaţionale de stabilizare a ţării, în sprijinul autorităţilor afgane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.