Acasă Economie Tot mai multe facilități pentru angajații MAI. Acum li se decontează și...

Tot mai multe facilități pentru angajații MAI. Acum li se decontează și concediile

DISTRIBUIȚI

145601 – 02042018 – În conformitate cu Legea nr. 80 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, în acest an, poliţiştilor, militarilor şi personalului civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne li se va asigura decontarea serviciilor de care beneficiază în perioada concediului de odihnă în unităţi turistice aflate pe teritoriul României, în limita valorică prevăzută de reglementările legale.

Cuantumul sumelor decontate nu va fi luat în calcul la determinarea procentului prevăzut la art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017, referitor la limitarea sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor şi a altor drepturi acordate de fiecare ordonator de credite.

Soluția decontării a fost necesară întrucât din cauza regulilor de protecție a datelor cu caracter personal și a celor instituționale cu privire la angajații din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, acestora nu li se puteau acorda vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, așa cum este prevăzut pentru celelalte categorii bugetare.

MAI are prevăzute sumele necesare decontării cheltuielilor efectuate pentru concediile de odihnă în rețeaua națională de turism, în bugetul aferent anului 2018.

Totodată, personalul MAI va beneficia de prevederile Legii concediului paternal nr. 210/1999. Până acum, angajaților MAI nu li se acorda concediul paternal deoarece Legea 210/1999 făcea referire strictă la personalul asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

De asemenea, prin Legea nr. 80 din 28 martie 2018 a fost eliminată restricţia instituită de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017, care prevedea că instituţiilor şi autorităţilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, li se interzice achiziţionarea de autoturisme şi mobilier. Ministerul Afacerilor Interne va achiziționa anul acesta autospeciale în valoare de 120 de milioane de lei pentru structurile sale operative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.