Acasă Uncategorized Traficanți de persoane în plasa poliției

Traficanți de persoane în plasa poliției

DISTRIBUIȚI

145963 – 24042018  – Polițiștii și procurorii DIICOT din Galați, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au destructurat o grupare infracțională, ai cărei membri recrutau minore și majore, în scopul practicării prostituției, pe teritoriul Italiei.

La 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor DIICOT Galați, au efectuat cinci percheziții, pe raza județelor Galați și Brăila, la locuințele membrilor unei grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane.

În urma activităților, au fost descoperite şi ridicate două autoturisme, achiziționate din banii obținuți ca urmare a exploatării victimelor traficului de persoane, bijuterii și 4.500 de euro. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2007, patru dintre persoanele în cauză au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori și trafic de persoane, la care, începând cu anul 2013, a aderat și cea de-a cincea persoană. În perioada 2007 – 2018, membrii grupului a recrutat, prin inducerea în eroare sau constrângere, trei victime minore și cinci victime majore, pe care ulterior le-a transportat și adăpostit, în scopul exploatării sexuale. Acestea, prin constrângere fizică şi psihică, erau obligate să practice prostituția, pe teritoriul Italiei, în diferite locații. Membrii grupului au obținut din activitatea infracțională peste 300.000 de euro.

În urma administrării probatoriului, au fost reținuți trei bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 41 de ani, și două femei, de 33 și 67 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane în formă continuată.

În cursul zilei de astăzi, cele cinci persoane vor fi prezentate la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Județean Galaţi și Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.