Acasă Social Educatie Universitatea Titu Maiorescu celebrează educația și cercetarea

Universitatea Titu Maiorescu celebrează educația și cercetarea

DISTRIBUIȚI

 145915 – 23042018  – De Ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, 23 Aprilie, Universitatea Titu Maiorescu celebrează și Ziua Universității. ”Este o suprapunere cu semnificație simbolică între sărbătoarea creștin-ortodoxă și aniversarea academică: educația de calitate, succesul în formarea promoțiilor succesive de studenți la standarde academice, într-o arie vastă de specializări, reprezintă o biruință la nivel intelectual, moral și social, o constribuție importantă la progresul general al societății noastre. Înființată în 1990, după o evoluție de aproape trei decenii, Universitatea Titu Maiorescu este astăzi o universitate în sensul deplin al cuvântului, situată în primul eșalon al învățământului superior românesc. Certificarea oficială a acestui statut o reprezintă calificativul grad de încredere ridicat acordat Universității Titu Maiorescu de către ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior) în urma evaluării instituționale din 2016. În acest cadru, Ziua Universității reprezintă pentru Universitatea Titu Maiorescu, pe de o parte, un prilej de bucurie și de sărbătoare, iar, pe de altă parte, unul de reflecție la eforturile și perspectivele instituționale de dezvoltare, la provocările care urmează”, se arată într-un comunicat remis Promptmedia.

În prezent, Universitatea Titu Maiorescu este o instituție de învățământ superior complexă, care, prin programele de studii pe care le desfășoară, acoperă o gamă întinsă de specializări, atât din domenii fundamentale, tradiționale ale universității clasice, cât și din domenii mai noi. În structura sa, intră zece facultăți: Drept, Psihologie, Informatică, Finanțe-Bănci, Contabilitate și Administrarea Afacerilor, Științe Sociale, Politice și Umaniste (specializările: Comunicare și Relații Publice, Relații Internaționale și Studii Europene), Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Drept și Științe Economice (Târgu-Jiu), Asistență Medicală (Târgu-Jiu). Ca urmare a succesului pe care îl au și pe plan internațional, Facultățile de Medicină și Medicină Dentară dezvoltă, începând cu anul universitar 2017-2018, programe de licență în limba engleză. În configurația Bologna a studiilor universitare (trei cicluri de studii: licență, masterat, doctorat), în cadrul facultăților, funcționează 27 de programe de master. Universitatea Titu Maiorescu organizează, de asemenea, studii de doctorat, prin cele trei școli doctorale: Drept, Medicină, Medicină Dentară. Tot ca urmare a bunei imagini internaționale și a solicitărilor tinerilor din alte țări, Universitatea desfășoară Cursul pregătitor de limba română pentru cetățeni străini, care, de la an la an, atrage tot mai mulți viitori studenți. Internaționalizarea reprezintă, de altfel, o coordonată de dezvoltare a Universității, care se obiectivează în mobilități Erasmus +, parteneriate și colaborări cu universități străine de pe mai multe continente, sub coordonarea Departamentului de Relații Internaționale. Tot în cadrul larg al internaționalizării, Universitatea Titu Maiorescu dezvoltă programe și proiecte în aria academică a francofoniei, fiind membru activ al AUF (Agence Universitaire de la Francophonie). O atenție specială acordă Universitatea și pregătirii viitoarelor cadre didactice, prin Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic.

Pe lângă educația academică, pusă sub semnul calității și al excelenței, cercetarea științifică, parte componentă a misiunii instituționale, constituie o prioritate pentru Universitatea Titu Maiorescu. Cercetarea se desfășoară atât la nivelul fiecărei facultăți și al fiecărui departament, cât și prin cele două institute de cercetare ale Universității: Institutul de Studii, Cercetare, Dezvoltare şi Inovare și Institutul de Cercetări Ştiinţifice Medicale ”Nicolae Cajal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.