Acasă Politic Vizita oficială în Statul Israel a prim-ministrului Dăncilă

Vizita oficială în Statul Israel a prim-ministrului Dăncilă

DISTRIBUIȚI

 145982 – 25042018  – Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, va efectua, în perioada 25-26 aprilie, o vizită oficială în Statul Israel, la invitația omologului său Benjamin Netanyahu. Agenda vizitei include întrevederi cu premierul, cu președintele Reuven Rivlin și cu liderul opoziției din Knesset, Isaac Herzog. De asemenea, premierul român va avea o întrevedere cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului.

Vizita se înscrie în seria de contacte politico-diplomatice destinate marcării aniversărilor care fac din 2018 un an de referință pentru relația bilaterală, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte și 100 de ani de la crearea statului român modern.

Discuțiile vor fi axate pe evaluarea stadiului relațiilor bilaterale româno-israeliene, cu accent pe identificarea oportunităților de valorificare suplimentară a cooperării în domenii de interes comun. De asemenea, discuțiile vor prilejui un schimb de opinii asupra evoluţiilor politice și de securitate în plan regional şi global.

Cu ocazia prezenței în Israel, Dăncilă va vizita Memorialul Martirilor și Eroilor Holocaustului ”Yad Vashem”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.