Acasă Cultura/Media Ziua Internațională a Romilor sărbătorită la Berlin cu piesa ”Corp Urban” a...

Ziua Internațională a Romilor sărbătorită la Berlin cu piesa ”Corp Urban” a trupei bucureștene Giuvlipen

DISTRIBUIȚI

 145696 – 10042018 – După premiera, la București, din 30 martie, cea mai recentă producție a trupei de teatru independent Giuvlipen – Corp Urban – călătorește în Germania, unde va fi prezentată publicului de ICR Berlin, în parteneriat cu Teatrul TAK – Theater im Aufbauhaus, în seara zilei de 9 aprilie.

Spectacolul, în regia artistică a Catincăi Drăgănescu, ficționalizează poveștile a cinci femei de etnie romă şi investighează relația dintre ele şi propriul corp, atât ȋntr-un context personal, cât şi ȋntr-unul social: corpul ca mijloc de producție, corpul ca proprietate, corpul ca leagăn al maternității; corpul sănătos, corpul bolnav, corpul rușinos, corpul fizic ca oglindă a vieții sociale şi ca unică posesie personală. Spectacolul face o incursiune ȋn universul marginalilor, explorând zonele gri ale moralei şi ale societății, ȋntr-un spectacol muzical, tandru, asumat şi curajos, despre identitate, supraviețuire şi relații interumane în România secolului 21.

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor și face parte dintr-o serie mai amplă de evenimente culturale organizate cu acest prilej în diverse locații din Berlin, între care și prima ediție a Bienalei de Artă Romă la Teatrul Gorki. Sub motto-ul COME OUT NOW! Roma Biennale este un festival interdisciplinar de artă, performance, teatru și muzică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.