Acasă Politic Alții sunt de vină

Alții sunt de vină

DISTRIBUIȚI
foto:cdep.ro

 146120 – 04052018 – Joi, 3 mai 2018,  ca urmare a schimbului de scrisori dintre președintele Camerei Deputaților și guvernatorul Băncii Naționale a României, precum și în continuarea întâlnirilor Guvernului cu Banca Națională a României, a avut loc întrevederea dintre Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, Viorica Dăncilă, prim-ministru, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice și conducerea Băncii Naționale a României, reprezentată prin Mugur Isărescu, guvernator, și Florin Georgescu, prim-viceguvernator.

În cadrul întrevederii a avut loc un dialog constructiv privind situația și evoluțiile previzibile ale economiei, cu accent pe factorii de influență a ratei de inflație, precum și referitor la perspectivele acesteia pentru anul în curs și 2019. S-a subliniat faptul că o mare parte din creșterea prețurilor înregistrată în ultimele luni a fost cauzată de factori externi, exogeni raportați la acțiunea Guvernului și, respectiv, a BNR.

Pentru asigurarea încadrării ratei inflației în intervalul programat pentru finele anului 2018 și perioada următoare s-a convenit că este necesară continuarea aplicării unui mix eficient și echilibrat de politici fiscal-bugetare și monetare. Dialogul permanent, deschis, bazat pe argumente profesionale și cu respectarea competențelor fiecărei instituții dintre Guvern și Banca Națională a României va fi de natură să permită realizarea acestui obiectiv.

În cadrul discuției s-au validat argumentele privind consolidarea stabilității și predictibilității macroeconomice, precum și existența unor premise clare de creștere a convergenței nominale și reale cu Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat de presă.

Discuția a durat trei ore, iar Liviu Dragnea a subliniat că inflația ridicată din ultima perioadă este cauzată ”din afară”, de scumpirile la energie și combustibil.

Medierea conflictului dintre Guvern și BNR pe tema inflației a încercat să fie făcută de președintele Klaus Iohannis, însă prim-ministrul a refuzat să participe la întâlnirea de la Cotroceni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.