Acasă Politic Angajament pentru educația fără discriminare

Angajament pentru educația fără discriminare

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

146239 – 11052018 –  De Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați, membri ai Parlamentului României, reprezentanţi ai autorităților centrale și locale, reprezentanţi ai mediului academic și de afaceri, precum și organizaţii nonguvernamentale au agreat un angajament comun în cinci puncte reprezentând obiective concrete pentru educația fără discriminare în România.

Angajamentul constituie un deziderat al participanților la conferința Educația fără discriminare – soluția durabilă pentru egalitate de şanse şi de gen în societatea românească, desfășurată la inițiativa Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaților.

În cadrul conferinței și pe parcursul celor trei paneluri care i-au urmat, vorbitorii și cei circa 80 de participanți au dezbătut aspecte privind reflectarea egalității de şanse şi de gen în manualele şcolare şi în curriculum; educaţia pentru sănătate, inclusiv reproductivă; accesul egal la educație și educația incluzivă. Deși în ultimii 15 ani, în perioada pre-aderare și apoi, ca membră a Uniunii Europene, România a înregistrat numeroase progrese în domeniul egalității de șanse și de gen la toate nivelurile, în 2018 societatea românească este încă împovărată de multiple tipuri de discriminare și de stereotipuri. Participanții la conferință au conchis că este nevoie de o mai bună aplicare a legislației în vigoare, de responsabilizarea instituțiilor în implementarea strategiilor sociale și a programelor naționale care să corecteze aceste aspecte. ”Doar printr-o abordare integrată și cu colaborarea tuturor actorilor și a factorilor de decizie vom putea promova constant și eficient egalitatea de șanse și de gen în societatea românească actuală. Iar singura soluție viabilă pe termen lung este educația”, a declarat Cristina Ionela Iurișniți, președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaților.

La finalul evenimentului, participanții au agreat un angajament de colaborare pentru asumarea unor obiective concrete în eliminarea stereotipurilor și discriminării din educație, ca paşi naturali spre o Românie modernă şi europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.