Acasă Politic Apelul lui Tîlvăr

Apelul lui Tîlvăr

DISTRIBUIȚI
foto:agerpres

 146286 – 10052018 –  Potrivit unui studiu dat publicităţii săptămâna aceasta de Oficiul European de Statistică (Eurostat), românii sunt printre cei mai dependenţi de tehnologie din UE, amimntește deputatul PSD Angel Tîlvăr.

”Acest studiu recent m-a dus imediat cu gândul la copiii noștri, care cresc şi se dezvoltă cu noi, lângă noi, precum şi la alte date statistice îngrijorătoare, care arată că în România, un minor din zece este dependent de internet. Tehnologia, va rămâne parte integrantă a vieții noastre, acesta fiind un adevăr de necontestat. Sunt un susţinător al noului, al inovației şi al progresului, conştient că lumea digitală ne oferă tuturor, copii sau adulți, avantajele comunicării, jocului, învățării mai atractive și interactive, informației, planificării, ușurinței îndeplinirii multor task-uri zilnice. Din păcate, există și reversul medaliei. Specialiștii din întreaga lume atrag atenția părinţilor care le permit copiilor accesul la dispozitivele digitale, că îi expun pe aceștia unui pericol major, cu repercusiuni grave, care le afectează dezvoltarea. În această situaţie, în mod firesc, părinții și formatorii se întreabă, preocupați: „ce putem face pentru a canaliza spre bine aceste produse tehnologice care dau dependenţă, pentru a pune granițele potrivite între studiu şi joacă? Cum putem să găsim soluţii prin care să combatem efectele nocive ale acestora asupra bunăstării, sănătăţii și fericirii noastre şi ale copiilor noștri?”, întreabă parlamentarul social-democrat.

În acest sens, Tîlvăr lansează un apel către toţi factorii potenţial interesaţi: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, asociaţiile non-guvernamentale, mediul academic – comunităţile ştiinţifice, medicale şi generale – de a contribui cu toate mijloacele şi resursele de care dispun, la realizarea unei evaluări complexe a fenomenului, cu scopul de a dezvolta activităţi concrete, pentru creşterea gradului de implicare a părinţilor și a specialiştilor, în prevenirea şi identificarea precoce a dependenţei de tehnologie a copiilor.  Beneficiarii direcţi ai unui astfel de demers sunt numeroşi: părinţii, copiii, pedagogii, medicii psihiatri, medicii de familie, sociologii, psihologii. ”Fără dovezi suficiente, fără studii sistematice şi o evidentă cercetare a caracteristicilor acestui fenomen, nu se poate vorbi despre o asistență de calitate în privința dependenţei de tehnologie a copiilor”, susține Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.