Acasă Externe Agenda Europeana Apelul SPD pentru România

Apelul SPD pentru România

DISTRIBUIȚI

146366 – 18052018 – Socialiștii europeni (S&D) nu vor sprijini nicio acțiune unilaterală contrară poziției Uniunii Europene de a nu recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

”Poziția S&D este foarte clară. Nu doar că protestăm împotriva deciziei președintelui Trump, dar facem apel la toate statele membre ale Uniunii Europene să nu urmeze această cale. Am spus același lucru și în decembrie anul trecut. În plus, noi am sprijinit întotdeauna poziția adoptată de Uniunea Europeană: problema Ierusalimului trebuie să fie parte dintr-un acord de pace final între israelieni și palestinieni. Nu vom sprijini nicio decizie unilaterală cu privire la această chestiune (indiferent că este vorba despre Statele Unite sau oricare dintre statele membre ale Uniunii Europene). Discuția din România cu privire la relocarea ambasadei la Ierusalim este în desfășurare în acest moment și o urmărim îndeaproape. Din câte știm, o decizie finală nu a fost luată până acum”.

Pe 6 decembrie 2017 grupul socialiștilor din Parlamentul European a luat poziție față de anunțul făcut de președintele american, Donald Trump, privind recunoașterea oficială a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

”Grupul S&D protestează vehement împotriva anunțului făcut de președintele Donald Trump în legătură cu recunoașterea oficială a Ierusalimului drept capitală a Israelului și decizia sa de a muta ambasada americană de la Tel Aviv în viitorul apropiat, ascunzându-se în spatele Congresului și fără a oferi nicio nouă speranță pentru palestinieni”, se arată în luarea de poziție a S&D.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat pe 19 aprilie că țara noastră va urma exemplul SUA și își va muta ambasada din Israel la Ierusalim. ”România își mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. A început deja procesul de mutare, a fost aprobat un memorandum. Noi practic ne prefăceam că ambasada era la Tel Aviv, practic toată activitatea era la Ierusalim”, a declarat Dragnea la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.