Acasă Economie CFR SA primeste unda verde pentru un proiect de peste 600 milioane...

CFR SA primeste unda verde pentru un proiect de peste 600 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

146479 – 29052018 – Unul dintre cele mai importante proiecte de investiții în infrastructura feroviară derulat de catre CFR SA, “Reabilitarea liniei de cale ferată Simeria – Curtici – Frontieră, parte componentă a Coridorului IV Pan European, Tronson Km 614 (Arad) – Simeria (Hunedoara) – ETAPA II – amplasament existent și culoar expropriat exclusiv intervalul km 547+625 – km 547+325 – culoar expropriat – lungime de 144 km a primit autorizația de constructie pentru executarea lucrărilor.

Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA este de 2,91 miliarde lei (630 milioane euro). Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis la începutul lunii iunie 2018, după predarea amplasamentelor.

Proiectul, coordonat de Ministerul Transporturilor, este finanțat din fonduri europene prin programul POIM si prevede reabilitarea infrastructurii liniilor curente și directe din stații, a macazelor și a altor linii din stații, conform noii configurații a stațiilor aprobată in etapa Studiului de Fezabilitate.

Durata de execuție a lucrărilor este de 3 ani, de la data începerii efective a lucrărilor. Autorizația de constructie este valabilă pe toată perioada implementării proiectului, până la finalizarea executării lucrărilor, respectiv până la data semnării procesului-verbal de recepție finală a lucrărilor.

Lucrările autorizate sunt împărțite în patru contracte și vor fi realizate de Asocierea Astaldi SpA Italia – FCC Construccion SA Spania, Asocierea Aktor – Alstom – Arcada și Asocierea FCC Construccion SA Spania – Astaldi SpA Italia – Convensa Spania.

Pentru acest proiect a mai fost emisă în anul 2017 o autorizație de constructie – Etapa I, prin care au fost autorizate lucrările care se desfășoară pe amplasamentul existent, pentru care nu erau necesare exproprieri. – sursa: ClubFeroviar.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.