Acasă Anchete Interne Contrabandist prins la frontieră

Contrabandist prins la frontieră

DISTRIBUIȚI

146313 – 16052018 – Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 8.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 100.000 lei şi au reţinut un tânăr ucrainean implicat in săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

„În data de 15 mai a.c., în jurul orei 12.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmației a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând în spate mai multe colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical. În urma acțiunii, a fost reținut un cetățean ucrainean, Iuriy C, în vârstă de 19 ani.

De asemenea, în zonă au fost descoperite opt colete cu țigări care au fost duse la sediul poliției de frontieră, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.995 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 46.800 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

Şi polițiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, însoțiţi de câinele de urmă, au descoperit, la aproximativ 300m de frontiera de stat, nouă colete care conțineau țigări, precum și un autoturism abandonat” precizează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană a căror valoare se ridică la suma de peste 58.500 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul cu care urmau să fie transportate țigările a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.