Acasă Politic Delegație parlamentară chineză la Camera Deputatilor

Delegație parlamentară chineză la Camera Deputatilor

DISTRIBUIȚI

146395 – 22052018 – Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a primit marți, 22 mai, vizita unei delegații parlamentare chineze, conduse de Cao Jianming, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare chineze.

Întrevederea confirmă eforturile bilaterale de întărire a relației româno-chineze pe mai multe dimensiuni, reprezentând un moment de referință pentru cooperarea dintre instituțiile legislative ale celor două țări.

Cei doi oficiali au apreciat contribuția diplomației parlamentare la consolidarea dialogului româno-chinez, convenind asupra utilizării instrumentelor instituționale pentru impulsionarea proiectelor de interes comun. În acest context, a fost făcută o trecere în revistă a principalelor programe de acțiuni sectoriale circumscrise cooperării economice, evidențiindu-se interesul ambelor părți pentru concretizarea proiectelor demarate în domeniul energetic, respectiv industrial, cât și valorificarea oportunităților de colaborare în domenii nou identificate în raporturile bilaterale, precum cel al transporturilor, al infrastructurii medicale sau turistice.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a exprimat interesul țării noastre de a avea o contribuție activă la consolidarea relațiilor UE – China, accentuând oportunitățile multiple, ca rezultat al unor evenimente marcante anul acesta, precum Summit-ul UE – China și Summit-ul 16+1 de la Sofia. În aceeași notă, a fost menționat proiectul Belt and Road Initiative (BRI), cu un potențial uriaș de a aduce beneficii concrete unui mare număr de țări.

Din delegația parlamentară condusă de Cao Jianming, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare chineze, au făcut parte și Wang Xiankui, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și afaceri rurale, Han Xiaowu, secretar general adjunct al Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare, vicepreședinte al Comisiei de supraveghere și justiție și Guo Qingping, vicepreședinte al Comisiei pentru probleme financiare și economice.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.