Acasă Politic Deputatul Mirela Furtună: ”Femeile trebuie să-și ocupe locul binemeritat alături de bărbați,...

Deputatul Mirela Furtună: ”Femeile trebuie să-și ocupe locul binemeritat alături de bărbați, în societatea românească”

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com

 146196 – 09052018 – Deputatul Mirela Furtună a participat marți, 8 mai, la Conferința națională cu tema ”Educația fără discriminare – soluția durabilă pentru egalitate de șanse și de gen în societatea românească”, organizată de Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților.

Principalele teme abordate au fost educația pentru sănătate – condiție pentru egalitate; educația incluzivă – șansă pentru viitor și perspective de gen în educație – de la stereotipuri la egalitate. Organizatorii și-au propus să marcheze astfel Ziua Națională a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi şi să aducă pe agenda publică egalitatea de şanse şi de gen în manualele şcolare şi curriculum, educaţia civică în şcoli, educaţia privind sănătatea reproductivă.

Mirela Furtună s-a angajat, alături de alți membri ai Parlamentului, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, reprezentanți ai Guvernului și ai instituțiilor guvernamentale, membri ai corpului diplomatic etc.,  ca, în limita mandatului, să sprijine mai multe obiective pentru eliminarea stereotipurilor și discriminării din educație, ca pași naturali spre o Românie modernă și europeană. ”Mă bucur că, în cadrul conferinței, s-a luat decizia semnării în scurt timp a unui angajament, alături de colegi din Parlament și reprezentanți ai unor instituții, pentru a sprijini o serie de obiective necesare eliminării stereotipurilor și discriminării, chiar astăzi când sărbătorim, în România, Ziua egalității de șanse între femei și bărbați. Cred că femeile trebuie să-și ocupe locul binemeritat alături de bărbați, în societatea românească, iar acest lucru nu se poate face decât prin educație. Actualul sistem educațional trebuie adaptat realității românești și unei societăți moderne. Condiția femeii într-o societate spune, de fapt, cum este acea societate. Dacă femeile sunt tratate bine, atunci avem o societate bună, deschisă, inclusivă, care se bazează pe unul dintre cei mai importanți stâlpi ai democrației, și anume, drepturile omului. Dacă nu, atunci trebuie să facem ceva în această privință”, a declarat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.