Acasă Politic Despre importanța Parteneriatului Strategic cu Marea Britanie

Despre importanța Parteneriatului Strategic cu Marea Britanie

DISTRIBUIȚI

146492 – 29052018 – Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut marți, 29 mai, o întrevedere cu delegația grupului parlamentar de prietenie cu România din parlamentul britanic, formată din Bob Blackman, John Grogan, Drew Hendry și Carol Monaghan. Vizita a reprezentat un bun prilej pentru continuarea și aprofundarea dialogului dintre România și Marea Britanie, inclusiv la nivel parlamentar.

În cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța Parteneriatului Strategic cu Marea Britanie, un parteneriat care are o fundație solidă în domeniul securității, în sfera economică, precum și multiple oportunități de dezvoltare.

Referitor la tematica Brexit, oficialul român a reiterat importanța apărării drepturilor cetățenilor români și a familiilor lor care trăiesc, muncesc sau studiază în Regat, subliniind că “România va continua să susțină ca Marea Britanie să rămână cât mai apropiată de Uniunea Europeană și după operaționalizarea Brexit”.

Partea română a apreciat susținerea pe care Marea Britanie o acordă regiunii Mării Negre, Parteneriatului Estic și Balcanilor de Vest.

De asemenea, viceprim-ministrul Ana Birchall a transmis partenerilor britanici că România acordă o importanță deosebită relațiilor cu Marea Britanie, inclusiv din perspectiva consolidării diplomației parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.