Acasă Externe Agenda Europeana Directiva UE pentru prevenirea spălării banilor şi a finanţării terorismului

Directiva UE pentru prevenirea spălării banilor şi a finanţării terorismului

DISTRIBUIȚI

146301 – 15052018 – La 14 mai 2018, Consiliul Europei a adoptat o directivă de consolidare a normelor UE de prevenire a spălării banilor și a finanțării terorismului.

Directiva prevede stoparea finanțării criminale fără a împiedica funcționarea normală a sistemelor de plăți. Directiva ce a fost modificată  2015/849, face parte dintr-un plan de acțiune lansat după o serie de atacuri teroriste în Europa în 2016.

„Aceste noi reguli răspund necesității unei securități sporite în Europa prin eliminarea în continuare a mijloacelor disponibile teroriștilor”, a declarat Vladislav Goranov, ministrul finanțelor din Bulgaria, care deține în prezent președinția Consiliului. „Ele ne vor permite să distrugem rețelele criminale fără a compromite drepturile fundamentale și libertățile economice”.

Principalele modificări ale directivei 2015/849 implică: extinderea accesului la informații privind proprietatea beneficiară, îmbunătățirea transparenței în ceea ce privește proprietatea asupra societăților și a fiduciilor, abordarea riscurilor legate de cardurile preplătite și monedele virtuale; consolidarea cooperării dintre unitățile naționale de informații financiare; înăsprirea controalelor privind țările terțe cu grad ridicat de risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.