Acasă Anchete Justitie DNA a finalizat Ancheta în dosarul Gigină

DNA a finalizat Ancheta în dosarul Gigină

DISTRIBUIȚI

 146071 – 02052018 – Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a finalizat ancheta in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, in care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, caz in care Inalta Curte stabilise ca termen data de 1 mai, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Procurorul de caz a terminat ancheta de saptamana trecuta si a inaintat-o sefului ierarhic pentru confirmarea solutiei dispuse, au precizat sursele citate.

In februarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis o contestatie depusa de familia politistului Gigina, care s-a plans de faptul ca ancheta DNA dureaza de prea mult timp.

Avocatul Daniel Ionascu declara ca familia Gigina nu aduce reprosuri procurorului de caz de la DNA, ci doreste un termen rezonabil, de trei luni, pentru finalizarea anchetei si trimiterea dosarului in instanta.

De cealalta parte, DNA sustinea ca in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina cercetarile s-au prelungit deoarece s-a asteptat declasificarea unor documente, dar si pentru ca partile au cerut audierea unui numar foarte mare de persoane.

La proces a asistat si Cornel Gigina, tatal politistului Bogdan Gigina, care a adus acuzatii fostului ministru Gabriel Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.