Acasă Politic Dragnea îl acuză pe Iohannis că amenință ”în stil mafiot”

Dragnea îl acuză pe Iohannis că amenință ”în stil mafiot”

DISTRIBUIȚI
Premierul Viorica Dancila si liderul PSD, Liviu Dragnea participa, sambata, 10 martie 2018, la Sala Palatului din Capitala, la Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat (PSD), in cadrul caruia vor fi alesi presedintele executiv, vicepresedintii si secretarul general. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

146276 – 14052018 –  Dăncilă: ”Klaus Iohannis trebuie să mă sune dacă vrea să vorbească cu Meleșcanu”

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu este chemat la Palatul Cotroceni, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a-i da explicaţii după ce România, alături de Ungaria şi Cehia, a blocat o iniţiativă a Uniunii Europene lansată de Franţa şi de alte state membre ale UE, care critica relocarea ambasadei SUA la Ierusalim. Președintele României susține, după cum se cunoaște, că Guvernul nu s-a consultat cu el când a acţionat pentru blocarea declaraţiei UE.

Liderul PSD Liviu Dragnea a reacționat luni, după ședința BNP, spunând că prim-ministrul Viorica Dăncilă va decide dacă Teodor Meleșcanu se va prezenta la Cotroceni, precizând că președintele nu poate conduce Guvernul. ”În ceea ce privește convocarea la ordin a ministrului de Externe este o decizie pe care o va lua doamna prim-ministru, după o discuție cu dl Meleșcanu, dar aici vreau să spun două lucruri: La singura întâlnire pe care am avut-o la Cotroceni s-a convenit că președintele nu convoacă și nu cere miniștrilor să vină la Cotroceni. Acest lucru nu s-a respectat niciodată”. Dragnea a recaționat dur și după ce preşedintele țării a afirmat că Viorica Dăncilă ”ar face bine să facă ce i se spune”, adică să demisioneze din funcția de șef al Executivului. Liderul PSD afirmă că aceste afirmaţii ”reprezintă ameninţări în stil mafiot”.

”În legătura cu ameninţarea explicită a preşedintelui Iohannis la adresa primului ministru – ‘Ar face bine să facă ce i se spune’ – după părea noastră este făcuta într-un stil mafiot. Asemenea afirmaţii am văzut prin filme”, a declarat Dragnea. ”Îi pun o intrebare domnului presedinte? A fi pro-american inseamna sa fii antieuropean? In ce priveste convocarea lui Melescanu, aceasta va fi o decizie pecare o va lua doamna prim-ministru impreuna cu ministrul de Externe. Presedintele nu conduce guvernul. Doamna prim-ministru va comunica daca va avea loc aceasta intalnire”, a spus Dragnea, luni, intr-o conferinta de presa. ”Se pare ca epoca Iohannis este mai rea decat epoca Basescu. Nu putem sa stam indiferenti ca niste aventuri pot pune Romania intr-o stare de confruntare cu Statele Unite”, a mai acuzat Dragnea.

Viorica Dancila a precizat, la rândul său: ”Klaus Iohannis trebuie sa ma sune daca vrea sa vorbeasca cu Melescanu”.

Administratia Prezidentiala a anuntat deja ca intalnirea solicitata de presedintele Klaus Iohannis cu ministrul de Externe, Teodor Melescanu, va avea loc marti la Palatul Cotroceni. Foto: Gandul.info

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.