Acasă Politic Eugen Tomac: E nevoie de un front comun anti-PSD la alegerile locale

Eugen Tomac: E nevoie de un front comun anti-PSD la alegerile locale

DISTRIBUIȚI
foto: antena3.ro

146159 – 07052018 – Toate partidele anti-PSD trebuie să-şi dea mâna la viitoarele alegeri locale, dacă nu se revine la alegerea primarilor în două tururi, pentru a-i trimite pe social-democraţi în Opoziţie, declară la RFI preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac. El şi-ar dori stabilirea unui candidat comun al dreptei, în urma realizării unor sondaje, nu un candidat impus de un partid sau altul, în funcţie de numărul de parlamentari pe care-i are.

PNL Bucureşti ar vrea un candidat comun al dreptei unite la alegerile din 2020, iar acel candidat să fie de la Partidul Naţional Liberal.

De partea sa, Eugen Tomac se arată convins că „pentru a trimite PSD-ul în Opoziţie, toate partidele anti-PSD vor trebui să-şi dea mâna la alegerile locale, în cazul în care nu revenim la alegerea primarului în două tururi. O majoritate PSD în administraţia publică locală ţine România subdezvoltată, din punct de vedere al programelor ce ţin de modernizarea infrastructurii şi administraţiei. Tocmai de aceea, partidul nostru a şi lansat o campanie naţională, prin care cerem sprijin populaţiei să ne susţină în demersul de a reveni la alegerea primarului în două tururi şi vrem să strângem un milion de semnături (…). În cazul în care nu revenim la două tururi, suntem obligaţi să discutăm pentru crearea unui front comun anti-PSD la alegerile locale”.

În opinia sa, participarea pe liste comune poate fi discutată, dar cu o condiţie: „E o chestiune care poate fi discutată, fie că vorbim de liste comune, fie că vorbim doar de candidat comun pentru funcţia de primar, pentru că practic, bătălia se va da în logica de al doilea tur de altă dată. Şi atunci se vor face sondaje, se va vedea care candidat stă cel mai bine în sondaje şi partidele care vor în mod real să trimită PSD în administraţia publică locală în Opoziţie să-şi dea mâna, astfel încât să-l susţină pe cel mai bun, nu impus de un partid sau altul, în funcţie de numărul de parlamentari pe care-i are”.

Întrebat dacă şi-ar dori un scenariu similar la alegerile parlamentare, Eugen Tomac a răspuns: „E prea departe. Cred că cel mai devreme ne vom reîntâlni la aceeaşi masă pentru alegerile locale, pentru că nu văd PNL-ul cedând în situaţia creării unei majorităţi anti-PSD pentru alegerile europarlamentare sau alegerile prezidenţiale. Prin urmare, după alegerile prezidenţiale, din punctul meu de vedere, se va putea stabili o direcţie foarte clară pe această temă legată de crearea unei coaliţii anti-PSD”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.