Acasă Anchete Interne Grup infracțional format din italieni, portughezi și spanioli, destructurat cu ajutorul Poliției...

Grup infracțional format din italieni, portughezi și spanioli, destructurat cu ajutorul Poliției Române

DISTRIBUIȚI
foto: libertatea.ro

146186 – 08052018 – Poliția Română a oferit sprijin în cadrul unei ample operațiuni coordonate de Poliția Spaniolă, EUROPOL și EUROJUST, pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi cauzat economiei Uniunii Europene un prejudiciu total de 60 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Poliția Spaniolă și Agenția Fiscală Spaniolă au instrumentat un dosar în cadrul căruia au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală și spălare de bani.

EUROPOL a oferit suportul analitic și operațional, organizând două întâlniri la Madrid și Haga, iar EUROJUST a organizat o întâlnire de coordonare.

Contribuția Poliției Române a fost realizată prin intermediul ofițerilor specializați în prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și spălării banilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii efectuând investigații cu privire la societățile comerciale din România implicate în mecanismul infracțional și cu privire la profilului financiar al reprezentanților acestora.

Investigațiile care au stat la baza destructurării grupării au fost efectuate și de celelalte state implicate, respectiv Belgia, Bulgaria, Germania, Ungaria, Italia și Portugalia.

În cadrul operațiunii, în perioada 18 – 20 aprilie 58 de persoane au fost arestate în Belgia, Germania, Portugalia și Spania și alte 101 persoane au fost căutate în mai multe state europene.

De asemenea, au fost confiscate 52 de autoturisme de lux, 400.000 de euro, o armă și mai multe echipamente IT.

Grupul organizat era compus în principal din italieni, portughezi și spanioli, fiind coordonat de doi bărbați, tată și fiu de naționalitate spaniolă. Rețeaua includea mai mult de 100 de societăți comerciale (majoritatea administrate de oameni interpuși) din Belgia, Bulgaria, România, Spania și Statele Unite ale Americii. Gruparea era specializată în producerea de documente false, în scopul eludării T.V.A., în comerțul electronic de bunuri și în importul de autovehicule de lux. Prejudiciul total cauzat economiei Uniunii Europene prin mecanismul infracțional este de 60 de milioane de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.