Acasă Externe Întâlnirea ministrului Apărării Naționale cu omologul elen

Întâlnirea ministrului Apărării Naționale cu omologul elen

DISTRIBUIȚI
foto:mapn.ro

146284 – 15052018 – În zilele de 14 și 15 mai, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, efectuează o vizită oficială în Republica Elenă, la invitaţia ministrului elen al Apărării, Panos Kammenos.

În cadrul discuţiilor purtate, cei doi înalţi demnitari au trecut în revistă stadiul cooperării româno-elene în domeniul apărării, atât în plan bilateral şi regional, cât şi în cadrul NATO şi al Uniunii Europene. În context, au fost evaluate posibilităţile de intensificare a cooperării dintre cele două state pe palierul apărării, fiind reiterată invitaţia către forţele armate elene de a contribui la operaţionalizarea structurilor NATO găzduite pe teritoriul României şi de a participa la exerciţiile multinaţionale planificate în anul 2018 de România.

În context, ministrul Fifor a mulţumit omologului elen pentru participarea cu ofiţeri de stat major la „Sea Shield 18”, cel mai mare exerciţiu aliat în regiunea Mării Negre din acest an, organizat de Forţele Navale Române.

Agenda discuţiilor a inclus, de asemenea, subiecte referitoare la programele de modernizare şi înzestrare ale celor două forţe armate, precum şi la partajarea echitabilă a responsabilităţilor şi riscurilor între aliaţi. Totodată, a avut loc și un schimb de opinii cu privire la situaţia de securitate din Balcanii de Vest, Regiunea Mării Negre şi Marea Mediterană.

Cei doi oficiali şi-au exprimat interesul reciproc pentru consolidarea relaţiilor de cooperare în domeniul apărării, inclusiv în sfera dezvoltării capabilităţilor militare, atât prin valorificarea opţiunilor de colaborare româno-elene, cât şi în cadrul iniţiativelor multinaţionale dezvoltate sub egida NATO şi UE, fiind identificate domenii de interes care să stea la baza iniţierii unor proiecte comune pentru industriile de apărare ale celor două ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.