Acasă Politic Întrevedere Meleșcanu – Krichbaum

Întrevedere Meleșcanu – Krichbaum

DISTRIBUIȚI

 146391 – 22052018 – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, la 21 mai 2018, pe președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag-ul german, Gunther Krichbaum.

Întrevederea a reliefat cooperarea foarte bună româno-germană și potențialul de dezvoltare al acesteia în contextul curent al Centenarului Marii Uniri și al pregătirilor Președinției române a Consiliului UE. Ministrul Meleșcanu a exprimat încrederea că aceste relații vor continua să evolueze în același spirit constructiv și pe durata mandatului actualului executiv federal.

În discuțiile cu interlocutorul german au fost subliniate atuurile relației bilaterale, fiind menționate în special componenta socială deosebită, importanța raporturilor comerciale și interesele comune de politică externă. Totodată, au fost abordate teme de interes de pe agenda europeană, precum Brexit și Cadrul Financiar Multianual. Consultările s-au concentrat, de asemenea, pe necesitatea de a încuraja în continuare extinderea UE și de a promova parcursul european al statelor din Balcanii de Vest, în contextul multiplelor provocări interne și externe la adresa Uniunii.

În contextul preluării Președinției Consiliului UE de către România, în prima parte a anului viitor, ministrul Meleșcanu a evidențiat că România dorește să contribuie activ la relansarea proiectului european, inclusiv prin organizarea summit-ului extraordinar de la Sibiu din 9 mai 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.