Acasă Politic Legea salarizării unice se tot schimbă

Legea salarizării unice se tot schimbă

Bani mai mulți pentru angajații Bibliotecii Naționale și ai Bibliotecii Academiei Române

DISTRIBUIȚI

 146416 – 23052018 – Deputatul Gabriela Podașcă a depus, împreună cu senatorul Liviu-Marian Pop, o propunere de completare a legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu scopul eliminării inechităților pentru personalul Bibliotecii Naţionale a României şi Bibliotecii Academiei Române.

Astfel, la articolul 38, alineatul (3), litera d) la majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariului de bază de care beneficiază personalul din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, se adaugă și personalul din Biblioteca Naţională a României şi Biblioteca Academiei Române.

Cei 200 de angajaţi ai Bibliotecii Naționale şi cei 181 de angajați ai Bibliotecii Academiei au fost discriminați în repetate rânduri, nefiind incluși în actele normative care prevedeau creşteri salariale pentru instituţiile de cultură, susține parlamentarul social-democrat.

Având în vedere că bibliotecile centrale universitare (care au rang de biblioteci naționale și aparțin de sistemul de învățământ universitar de stat) vor beneficia de o majorare de 20% a salariilor, personalul lor fiind deja integrat în forma în vigoare a legii 153/2017, propunerea legislativă elimină discrepanțele referitoare la salarizare venind în susținerea spiritului în care a fost gândită legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.