Acasă Politic Liviu Dragnea și Elzbieta Bienkowska au discutat despre finalizarea Pieţei Unice Digitale

Liviu Dragnea și Elzbieta Bienkowska au discutat despre finalizarea Pieţei Unice Digitale

DISTRIBUIȚI

 146349 – 18052018 – Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Piața Unică, Industrie, Antreprenoriat și Întreprinderi Mici și Mijlocii, Elzbieta Bienkowska

Principalul subiect abordat a avut în vedere necesitatea continuării Politicii de coeziune ca măsură de aprofundare a pieţei interne şi favorizare a convergenţei la nivel european, astfel încât să se atingă obiectivul de reducere a diferențelor între regiuni, între categorii de cetățeni din Europa.

În acest sens, preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis asigurări cu privire la promovarea Politicii de coeziune ca obiectiv al Preşedinţiei române a Consiliului UE, menţionând că viziunea europeană a ţării noastre reflectă aprofundarea integrării statelor membre şi eliminarea graduală a diferenţelor de dezvoltare dintre statele membre.

O atenție deosebită a fost acordată realizării pieței unice digitale, ocazie cu care a fost exprimată dorința de a avea o colaborare mai strânsă în vederea identificării unor mecanisme de finanțare suplimentare. Cei doi oficiali au agreat importanţa finalizării Pieţei Unice Digitale ca factor de competitivitate, care ar aduce valoare adăugată demersurilor de aducere în piață a noilor tehnologii și servicii.

Un alt subiect abordat a vizat dezvoltarea turismului din perspectiva utilizării tehnologiilor inovative şi încurajarea cooperării între furnizorii de tehnologie, de energie și de infrastructură din mai multe state pentru facilitarea mobilităţii inteligente şi verde a cetăţenilor Uniunii.

Vizita în România a Comisarului European pentru Piața Unică, Industrie, Antreprenoriat și Întreprinderi Mici și Mijlocii are loc în contextul participării la Conferința la nivel înalt ”Connecting Europe through Innovation”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.