Acasă Politic Marius Budăi: ”Comisia Europeană și FMI spun că economia României va avea...

Marius Budăi: ”Comisia Europeană și FMI spun că economia României va avea o creștere robustă, contrar alarmelor false ale Opoziției”

DISTRIBUIȚI

146192 – 08052018 – Parlamentarul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, a declarat marți, 8 mai, că, potrivit estimărilor Comisiei Europene și ale Fondului Monetar Internațional, România are o bună stabilitate macroeconomică și o ”creștere economică robustă”. Deputatul social-democrat, consideră că toate datele organismelor financiare internaționale contrazic mesajele alarmiste ale reprezentanților Opoziției. ”Cei din Opoziție ne tot anunță că va cădea drobul de sare din povestea lui Ion Creangă despre «Prostia omenească». În realitate nu e niciun drob de sare care să cadă peste economia românească, iar asta nu o spun eu sau PSD, ci Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional care afirmă că vom avea o creștere robustă, contrar alarmelor false ale Opoziției. FMI tocmai și-a revizuit, în sens pozitiv, de la 4,4% la 5,1% estimările privind creșterea economică a României pentru 2018, iar conform raportului Comisiei Europene, creșterea economică din acest an «va rămâne robustă»”, a explicat Budăi.

El a atras atenția și asupra faptului că, în 2018, conform estimărilor Comisiei Europene, creșterea economică se va baza în primul rând pe investiții, pe fondul scăderii ponderii consumului.  ”S-a tot făcut caz de faptul că la noi creșterea s-ar fi bazat prea mult pe consum. În realitate, ponderea consumului în creșterea economică s-a situat în jurul mediei europene, adică la noi a fost 77-78%, iar media U.E. a fost de 76-77%. State mari precum Franța, Italia sau Marea Britanie au avut un consum mai mare decât noi și nu s-a mai isterizat nimeni. Mai mult, Comisia Europeană ne arată o creștere semnificativă a investițiilor în formarea PIB, de la un deficit de -2% în guvernarea tehnocrată, la 7,4% estimat pentru 2018. De aici și concluzia experților europeni, că România are o economie robustă”, a precizat Budăi.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.