Acasă Externe Ministrul Fifor, în Franța

Ministrul Fifor, în Franța

DISTRIBUIȚI
foto:mapn.ro

146485 – 29052018 – Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, va efectua în perioada 28-30 mai o vizită oficială în Republica Franceză, la invitaţia ministrului francez al Apărării, Florence Parly. Ministrul Mihai Fifor va fi însoţit de secretarul de Stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Dușa, şi secretarul de stat pentru armamente, Andrei Ignat.

Discuţiile se vor axa, cu precădere, pe aspecte privind situaţia de securitate din regiunea Mării Negre și perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domeniul apărării, inclusiv pe palierul tehnico-militar. De asemenea, va fi abordată aprofundarea colaborării între statele europene pe linia apărării.

În context NATO, agenda de discuții va face referire la demersurile aliate în vederea asigurării stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre şi menţinerea acestui subiect pe agenda viitorului Summit din luna iulie, cu evidenţierea importanţei continuării prezenţei militare franceze la exerciţii aliate desfăşurate pe teritoriul naţional.

În cadrul vizitei ministrului apărării este inclusă şi o întrevedere cu consilierul diplomatic al preşedintelui Emmanuel Macron, Philippe Étienne, fost ambasador al Republicii Franceze în România. De asemenea, sunt incluse şi vizite la companiile MBDA și Airbus Helicopter

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.