Acasă Externe Ministrul Fifor s-a întâlnit și cu preşedintele Comitetului permanent pentru Apărare şi...

Ministrul Fifor s-a întâlnit și cu preşedintele Comitetului permanent pentru Apărare şi Afaceri Externe

DISTRIBUIȚI
foto:mapn.ro

146285 – 15052018 –   Aflat în vizită oficială în Republica Elenă, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut luni, 14 mai, o întrevedere cu Konstantinos Douzinas, preşedintele Comitetului permanent pentru Apărare şi Afaceri Externe din cadrul Parlamentului elen.

Pe timpul discuţiilor a fost apreciat nivelul foarte bun al relaţiilor dintre cele două ţări, oficialii exprimând intenţia intensificării cooperării atât în plan bilateral, cât şi regional. În context, a fost reliefat nivelul înalt al cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Ministrul Fifor a menţionat angajamentul ferm al României de a-şi consolida statutul de pol de stabilitate regională şi de furnizor de securitate, prezentând priorităţile Guvernului României în domeniul apărării, cu accent pe programele strategice de înzestrare, în condiţiile menţinerii alocării a două procente din Produsul Intern Brut pentru apărare.

De asemenea, s-a evidenţiat importanţa continuării dialogului strategic şi consolidării relaţiilor bilaterale, atât în domeniul apărării, cât şi în alte domenii de interes comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.