Acasă Politic Monica Macovei – opinie politică

Monica Macovei – opinie politică

DISTRIBUIȚI

146521 – 31052018 – Decizia CCR de ieri înseamnă că: 1. ministrul Justiției, un politician din partidul sau coaliția aflată la putere, va decide singur asupra carierei procurorilor șefi DNA, PG și DIICOT, subordonându-i politic. Președintele este scos din joc, a devenit o “ștampilă”. Deși a fost votat de peste 6 milioane de oameni, astăzi președintele a fost subordonat deciziei unui ministru numit politic de o coaliție care a primit cca. 3,6 milioane de voturi. Și CSM este, practic, eliminat din procedura de revocare a procurorilor șefi. De altfel, nici avizul consultativ al CSM nu a mai contat pentru ministrul Justiției. Coaliția toxică PSD-ALDE își urmează rapid drumul subordonării politice a procurorilor, distrugerii justiției și opririi luptei anticorupție, ca să scape de anchete, condamnări și confiscări.

  1. Se creează un dezechilibru evident între puterile statului: au fost luate prerogative de la președinte și mutate la Guvern, prin ministrul Justiției.

Curtea Constituțională ar trebui să apere Constituția, echilibrul puterilor în stat și democrația. Vedem cum justiția ajunge în mâinile unui singur politician, ministrul Justiției, care, de când a preluat mandatul, este avocatul politicienilor cu dosare penale. Decizia de astăzi a CCR se alătură altor decizii controversate din ultima vreme, iar opinia publică vede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.