Acasă Cultura/Media Noaptea muzeelor a adus mulţi vizitatori la Biblioteca Centrală Universitară “CAROL I”

Noaptea muzeelor a adus mulţi vizitatori la Biblioteca Centrală Universitară “CAROL I”

DISTRIBUIȚI

146396 – 22052018 – Cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor, pe 19 mai 2018, Biblioteca Centrală Universitară “CAROL I” şi-a deschis porţile publicului larg pentru a opta oară în cadrul acestui eveniment. Startul nopţii albe s-a dat începând cu ora 19:00, iar până la orele 02:00 participanţii au avut parte de tururi-ghidate în limbile română, franceză şi engleză.

« Capsula timpului » proiect inaugurat în această noapte, care cuprinde imagini și obiecte reprezentative pentru istoria bibliotecii  ca de exemplu biroul directorului fundaţiunii, alexandru tzigara-samurcaș,  mobilier din anul 1895 format din masa cu blat de marmură şi biroul făcut în anglia, o lampă de birou, două postamente şi un dulap pentru colecţia de medalii; repertoriul alfabetic al bibliotecii completat, printre alții, de profesorul constantin rădulescu-motru (doctor în filozofie la leipzig și viitor președinte al academiei române), primele registre topografice, fişe din catalogul alfabetic scrise în perioada interbelică, maşina de scris şi buletinele de cerere folosite în anii ‘20, câteva din ex libris-urile bibliotecii ș.a.m.d. a avut un succes răsunător în sufletele celor care i-au trecut pragul ” a declarat Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”.

Peste 1300 de vizitatori au fost curioşi să descopere istoria acestei biblioteci și să participe la ediţia a X-a a „MARATONULUI DE POEZIE ŞI JAZZ”, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti şi Asociaţia Euro CulturArt. Oaspeții bibliotecii au fost organizaţi în peste 44 de grupuri, cel mai tânăr vizitator fiind de numai 3 ani, iar cel mai în vârstă oaspete având 75 ani de ani. Cel mai numeros grup care ne-a trecut pragul a fost la ora 23:55 și a cuprins un număr de 42 participanţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.