Acasă Economie Participarea României la Seminarul Regional de Dezvoltarea Durabilă de la Belgrad

Participarea României la Seminarul Regional de Dezvoltarea Durabilă de la Belgrad

DISTRIBUIȚI

146471 – 25052018 – România a primit invitația de a participa zilele acestea la Seminarul Regional privind Dezvoltarea Durabilă, de la Belgrade,  pentru parlamentele țărilor din Europa Centrală și de Est și pentru cele din Asia Centrală, organizat de Adunarea Națională a Serbiei, împreună cu Uniunea Inter-parlamentară.

Țara noastră este reprezentată, la acest eveniment, de coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, László Borbély.

Obiectivul Seminarului, organizat anual, este ca parlamentele din regiunile menționate mai sus să împărtășească experiențe și să se angajeze în discuții cuprinzătoare pe subiecte legate de eradicarea sărăciei, îmbunătățirea sănătății publice și impactul schimbărilor climatice. Scopul principal este acela de a ajunge la un posibil consens cu privire la aceste aspecte, dar și cum se pot dezvolta și implementa mecanisme de cooperare parlamentară care să contribuie la soluționarea problemelor.

”Am fost invitat în calitate de speaker, să reprezint Guvernul României. Am accentuat dimensiunea parlamentară, în acord cu contextul întâlnirii, care mi se pare foarte importantă, pentru că trebuie să ai voință politică pentru a implementa Agenda 2030. A existat un dialog constant și proactiv, cu Subcomisia pentru Dezvoltare Durabilă din Parlamentul României, și sunt convins că acest lucru ne va ajuta să dezvoltăm proiecte armonioase de dezvoltare, pentru țara noastră, dar mai ales să păstrăm o unitate și un echilibru între cele trei componente importante: cea socială, economică și de mediu. Țin să menționez că am purtat o discuție cu Președintele IPU, doamna Gabriela Cuevas Barron, prezentă și ea la acest eveniment, despre o posibilă colaborare de a organiza evenimente în comun cu Guvernul României și Uniunea Inter-parlamentară”, a declarat László Borbély.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.