Acasă Anchete Justitie Petre Roman: Trebuie lămurite ordinele militare!

Petre Roman: Trebuie lămurite ordinele militare!

DISTRIBUIȚI
foto: wowbiz.ro

 146451 – 24052018 – Fostul prim-ministru Petre Roman, citat joi la Parchetul General în dosarul ”Revoluţiei”, spuje că are conştiinţa perfect curate față de acuzele pe care I le aduc procurorii.

Procurorii Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus extinderea și efectuarea în contiunare a urmăririi penale în cazul său. ”Un om care era gata să îşi dea viaţa acolo şi cu o carieră cât se poate de cinstită, eu aş fi vrut măcar o picătură de sânge să curgă?”, a declarat Roman, la ieşirea de la Parchet. ”Resping, la fel cum am făcut-o şi până acum, în modul cel mai categoric şi foarte simplu – oricine poate evalua, adică în seara lui 21 spre 22 decembrie sus la baricadă se trage asupra noastră. Din cei 81 care ne aflam sunt masacraţi 39. Eu scap cu viaţă, Dumnezeu mă ţine în viaţă, că nu pot să găsesc altă explicaţie, şi după 24 de ore aş face parte dintr-un grup care complotează, care se formează cu scopul de a fi ucişi sute de români pentru ca să preia puterea? Păi e absurd, e grotesc”.

Roman a povestit că CFSN a fost un organism care s-a constituit ad-hoc. ”Erau acolo, aţi văzut, şi Doina Cornea şi Andrei Pleşu şi Ana Blandiana şi mulţi alţii. Au avut vreo legătură cu treaba asta? Nu. Prima dată când se constituie CFSN este în 27 decembrie. Mai departe, până în decembrie 1989, am fost 20 de ani profesor universitar la Politehnică, am depus o muncă de cercetare ştiinţifică la înalt nivel, nu am făcut parte din niciun fel de organizaţie a PCR (…) şi dintr-o dată eu visez la nu ştiu ce putere politică. E absurd, e grotesc, nu se poate aşa ceva”, a declarat Roman.

El consider că trebuie lămurite ordinele militare, pentru că ”toate au fost ordine militare”. ”Cine le-a dat? Cine le-a transmis? Cine le-a executat? (…) Nu era niciun fel de grup, puterea nu fusese preluată de nimeni, (…) prima dată când am într-adevăr putere e în 27 decembrie, când, în prima şedinţă a CFSN, din toţi membrii CFSN, eu sunt numit prim-ministru. Punct”, a spus Roman, citat de Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.