Acasă Social PMB: Programul Eu in LicEU a ajuns la final: Cinci elevi din...

PMB: Programul Eu in LicEU a ajuns la final: Cinci elevi din cadrul liceelor bucurestene vor vizita institutiile europene cu sediul la Bruxelles

DISTRIBUIȚI
foto:Bintelligence.ro

 146203 – 09052018 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a premiat, la sediul Municipalitatii, pe cei cinci castigatori ai programului Eu in LicEU, eveniment care a avut ca scop familiarizarea elevilor bucuresteni cu institutiile si mecanismelele de functionare ale Uniunii Europene. Proiectul a fost derulat de Municipalitate, prin PROEDUS, in contextul preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania.

Cei cinci castigatori ai programului sunt elevi in clasele a XI-a si a XII-a in cadrul urmatoarelor unitati de invatatmant: Liceul Teoretic Stefan Odobleja, Colegiul Tehnic de Aeronautica Henri Coanda, Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretulescu, International School of Bucharest si Colegiul National Ion Creanga. Elevii clasati pe primele cinci locuri vor efectua o vizita de studiu gratuita la Bruxelles, in cadrul Institutiilor Europene, si vor primi o tabara de cinci zile in Grecia.

Programul a început pe 9 martie 2018 si a cuprins patru sesiuni de informare la care au participat cei 200 de elevi inscrisi. Cursurile s-au derult in perioada 10 martie – 1 aprilie 2018 la Colegiul Economic Virgil Madgearu. Cunostintele dobandite de participanti au fost evaluate prin intermediul redactarii unui eseu in urma caruia elevii bucuresteni au avut si posibilitatea de a propune o serie de proiecte dedicate segmentului lor de varsta.

In cadrul festivitatii de premiere, cele mai bune cinci lucrari au fost premiate cu o vizita de studiu de trei zile la Bruxelles, in cadrul Institutiilor Europene, oferita de europarlamentarul Norica Nicolai, si cu o tabara de cinci zile in Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.