Acasă Cultura/Media Premiile UNITER 2018

Premiile UNITER 2018

DISTRIBUIȚI

146181 – 08052018 – Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț au primit luni seară premiile UNITER pentru cei mai buni actori, pentru rolurile lor din piesa „Regele moare”, de Eugène Ionesco. Premiul UNITER pentru cea mai bună regie i-a fost acordat lui Yuri Kordonsky pentru regia spectacolului Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet de Gabriel García Márquez.

Cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER 2018 a fost desemnat Rambuku de Jon Fosse, adaptarea Anca Măniuțiu, regia Mihai Măniuțiu la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Premiul acordat de Consiliul Britanic, prin Nigel Bellingham, Directorul British Council România, centrului Replika, reprezentat de Radu Apostol și Mihaela Michailov.

Cel mai bun spectacol de teatru TV la Gala Premiilor UNITER 2018: Visul unei nopţi de iarnă de Tudor Mușatescu, regia artistică Silviu Jicman, producție a Societății Române de Televiziune (Casa de producţie a TVR).

Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic a fost acordat pentru Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin.

Premiul pentru critică de teatru la Gala Premiilor UNITER 2018 i-a fost acordat doamnei Doina Modola.

Premiul pentru întreaga activitate pentru Critică şi istorie teatrală i-a fost acordat doamnei SORINA BĂLĂNESCU.

Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor UNITER 2018 i-a fost acordat actorului HORAȚIU MĂLĂELE.

Premiul UNITER pentru cea mai bună regie i-a fost acordat lui Yuri Kordonsky pentru regia spectacolului Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet de Gabriel García Márquez la Teatrul German de Stat Timişoara.

Premiul special acordat echipei Teatrului Ion Creangă pentru diversitatea și mobilitatea proiectelor dedicate spectatorilor de toate vârstele, în condițiile lipsei unui sediu propriu din anul 2009.

Premiul pentru întreaga activitate i-a fost acordat regizorului Alexandru Dabija.

Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal i-a fost acordat actorului Victor Rebengiuc pentru rolul Bérenger întâiul din spectacolul Regele moare de Eugène Ionesco, regia Andrei și Andreea Grosu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Premiul pentru întreaga activitate i-a fost acordat actorului Anton Tauf.

Premiul Mecena i-a fost acordat de UNITER lui Steven van Groningen, președinte Raiffeisen Bank.

Cea mai bună actriță în rol principal a fost desemnată Mariana Mihuţ pentru rolul Regina Marguerite din spectacolul Regele moare de Eugène Ionesco, regia Andrei și Andreea Grosu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Premiul Președintelui UNITER Ion Caramitru i-a fost acordat criticului de teatru Marina Constantinescu, directorul Festivalului Național de Teatru.
Gala Premiilor UNITER.

Premiul pentru cea mai bună scenografie a fost câștigat de Helmut Stürmer (decorul) și Ioana Popescu (costumele și desenele în nisip live) pentru spectacolul Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky la Teatrul German de Stat Timişoara

Premiul pentru întreaga activitate i-a fost acordat scenografului DORU PĂCURAR

CONCURSUL UNITER „CEA MAI BUNĂ PIESĂ ROMÂNEASCĂ A ANULUI 2017”. Juriul a desemnat câştigătoare a Concursului piesa 50 DE SECUNDE de DANIEL OLTEAN.

Premiul pentru întreaga activitate a fost acordat actriței ILEANA STANA-IONESCU

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost câștigat de Zsolt Bogdán pentru rolul Roy M. Cohn din spectacolul serial Îngeri în America (Partea I: „Sfârşitul lumii e aproape” și Partea a II-a: „Perestroika”) de Tony Kushner, direcția de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar a fost câștigat de Ada Lupu pentru rolul Fiica din spectacolul Măcelăria lui Iov de Fausto Paravidino, regia Radu Afrim la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi

Premiul pentru Debut la Gala Premiilor UNITER 2018 a fost câștigat de Codrin Boldea pentru rolul Laertes din spectacolul Hamlet de William Shakespeare, direcția de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Metropolis Bucureşti

Ioana Bogățan a ridicat Premiul special acordat Festivalului Internațional de Teatru „POVEȘTI” organizat de Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.